Nyírségi gombócleves
Most egy nagyon finom és ízletes levest ismerhetünk meg, ami önmagában második fogás nélkül is nagyon laktató.
TIPP
Ha már unjuk a gulyásleves - húsleves kombót, ezt mindenképpen érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
- 1 kanál mangalica zsír
- 2 fej hagyma
- 1 paradicsom (vagy egy kicsi püré)
- 70 dkg marhahús lehetőleg növendék nyak, comb, lapocka (lehet sertéscomb is)
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem + zöldje
- 1 karalábé
- 40dkg zöldborsó (én konzervet használtam)
- alaplé, vagy víz
- só, bors, majoránna
- 200ml tejszín
- a gombóchoz:
- 1 kg krumpli (hámozva kb 60 deka)
- 15 dkg liszt (amennyit felvesz)
- 1db tojás
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd sós vízben kifőzzük, ...