2023. dec 19.

Tényleg jobbak a gyógynövények a gyógyszereknél?

Tényleg jobbak a gyógynövények a gyógyszereknél?

gyogynoveny-gyogyszer.jpg

Nyilvánvalóan ma már nem tudjuk az életünkből teljes mértékben kizárni a gyógyszerek használatát, mivel a statisztikák szerint az emberek közel fele szed valamilyen gyógyszert napi szinten.

TUDTA?

Az 1930-as évekig az orvosságok közel 90%-a növényi alapanyagokból készült!

A gyógyfüvek egyik legfontosabb különbsége a gyógyszerekkel szemben, hogy nemcsak a tünetek enyhítésére törekszik, hanem leginkább arra, hogy elősegítse a szervezet öngyógyító munkáját.

Mindenkinek felelősséget kell vállalnia a saját egészségéért és mindent elkövetni annak érdekében, hogy ne betegedjen meg, ha megbetegszik pedig minél hamarabb kikúrálja magát.

A gyógynövények tudományát fitoterápiának nevezzük, Magyarországon az egyik legismertebb művelője a mai napig Gyuri bácsi, a bükki füvesember.

Már csak azért is külön tudományként kell említeni, mert nem úgy van, hogy fogjuk magunkat és elmegyünk gyógyfüvet szedni. Alapos előismeretek, sok-sok tanulásnak kell megelőznie, ha magunk akarjuk feltölteni a gyógynövénykészleteinket. Nemcsak megismerni kell a növényeket, hanem tudni, hogy mikor a legnagyobb a hatóanyagtartamuk, egyáltalán mikor érdemes szedni őket. Az sem mindegy, hogy melyik részét szedjük le.

Sok-sok apró trükk és módszer van, ami a begyűjtés-szárítás-felhasználás során meg kell fogadni.

Az egészsége mindenkinek az első kell, hogy legyen az életében

Mégha már túl ismételtként is hangzik, mégis fontos leszögezni, hogy a túlsúly mennyi későbbi betegség okozója lehet és mennyi, de mennyi gyógyszert fog kelleni szedni, ha előjönnek a problémák. Márpedig azok legtöbbször idővel előjönnek. Magas vérnyomás, cukorbetegség, szívproblémák, hogy csak néhányat említsünk!

Ezért érdemes előre megelőzni a bajt. Ha Ön is sokat küzdött már fogyókúrával, akkor tudja, hogy mindig az első lépés a legnehezebb. Az életmódváltás. Márpedig anélkül nem megy, ha nem eszünk kevesebbet, akkor egyszerűen nem fogunk tudni lefogyni.

Most ebben lelhet nagy segítségre a fogyasztószerekkel. Olyan termékek állnak a rendelkezésére, mint a Genesis Sibutramine, az Adipex Retard, hogy csak néhányat említsünk (sibutramine és fentermin hatóanyaggal). Mind-mind abban látja el a feladatát, hogy csökkenti az éhségérzetet, így egyszerűen nem fogja kívánni úgy az ételt, könnyedén fog ellenállni a finom falatoknak.

Figyeljen oda, hogy csak eredeti phentermine 37.5mg rendelés mellett tegye le a voksát, hogy később ne érhesse kellemetlen meglepetés.

Ne feledje: „Ép testben, ép lélek”

jegyzi: prcikkes |
Szólj hozzá

egészség életmód fogyás növények étkezés